Mes dirbame: I-V 08:00 - 17:00
Mes dirbame: I-V 08:00 - 17:00
Bendrasis tel. nr.
+370 670 00215

Dujinės kepsninės

Kaip pasirinkti geriausią dujinę kepsninę?

Renkantis geriausią dujinę kepsninę turėtumėte atsižvelgti į savo asmeninius poreikius. Visų pirma, prieš renkantis kepsninę turėtumėte nuspręsti kokio dydžio kepsninė jums reikalinga. Koks skaičius degiklių turėtų joje būti, nes nuo jų priklauso kokiam kiekiui žmonių planuojate ruošti maistą. Pavyzdžiui, su dviejų degiklių kepsninė galite pamaitinti nuo keturių iki šešių žmonių, o su šešiais degikliais – net aštuoniolika. Nepamirškite atkreipti dėmesį iš kokių medžiagų ji yra pagaminta, nuo to priklausys kepsninės ilgaamžiškumas ir kokiomis dujomis ji bus kūrenama, dažniausiai naudojamos propano ar butano. Taip pat, reikėtų įvertinti kepsninės groteles, jų storį, tankį, bei medžiagas iš kurių yra pagamintos. Nes, kaip žinia, galima rinktis iš skirtingų dydžių, bei modelių kepsninių, kurių kiekvienas turi savitų privalumų, išsirinkti galite internetu – esaurida.lt svetainėje.

Įvertinus pagrindines dujinės kepsninės funkcijas, kitas žingsnis prieš renkantis, būtų atsižvelgti į papildomus dujinių kepsninių privalumus. Vienas iš tokių, atkreipti dėmesį į skirtingus kepsninės priedus, bei papildomos funkcijas. Dujinių kepsninių priedai, tokie kaip: kepimo žnyplės, mentelės, skonio stiprikliai, riebalų lašelių rinktuvai, lavos akmenukai, gali būti siūlomi kartu su kepsnine, arba juos galite įsigyti atskirai. O, papildomos funkcijos, tokios kaip infraraudonųjų spindulių technologiją, ar gartraukis, pagerins ruošiamą maistą, bei suteiks pranašumą, gaminant.

Renkantis dujines kepsnines reikėtų nepamiršti, kad šio tipo kepsninių privalumas yra tai, kad jos yra itin patogios ir greitai įkaista, bei yra užkuriamos akimirksniu. Todėl maisto ruošimas netaps varginančių procesu. Šių kepsninių pranašumas – lengvai reguliuojama kaitra. Tai labai patogu, tačiau dujos dega labai švariai ir suteikia mažai papildomo skonio gaminiams, kuriuos ruošiate, lyginant, kuomet maistas ruošiamas kepsninėse  kūrenamomis anglimis, malkomis, ar granulėmis.

Nuo ko priklauso Dujinės kepsninės kaina?

Dujinės kepsninės kaina priklauso nuo kepsninės dydžio, našumo ir papildomų priedų. Kuo brangesnė dujinė kepsninė, tuo daugiau funkcijų ji atlieka. Kepsninės kainą priklausys nuo to, kiek degiklių ji turi. Ar turi gartraukį, šoninius staliukus, papildomas groteles, specialias kepimo zonas, termometrus, menteles bei įrankių kabliukus.

Kepsninės kainą tiesiogiai priklauso nuo kepsninės dydžio, dar ir todėl, kad kuo daugiau degiklių kepsninė turi, tuo daugiau dujų sunaudoja. Kuo daugiau degiklių naudosite, tuo daugiau dujų sunaudosite, tačiau, paprastai 13 kg propano dujų, trijų degiklių groteles, kaitins maždaug 15 valandų.

Ar dujinę kepsninę galima naudoti kaip rūkyklą?

Dujinę kepsninę galima naudoti kaip rūkyklą. Rūkant mėsą dujinę kepsninėje reikėtų atsižvelgti į kelis aspektus. Visų pirma rūkymui galima naudoti specialiai tam pritaikytas, apvalios formos dujines lauko kepsnines, kurios turi atskirus priedus reikalingus mėsos/žuvies rūkymui. Antra, norint rūkyti atitinkamus mėsos gaminius įprastoje dujinėje kepsninėje, reikėtų užtikrinti, kad kepsninėje yra užtektinai vietos įdėti į kepsninės vidų specialią rūkymo dėžutę, kuri reikalinga, kad šis procesas vyktų sėkmingai. Rūkant maisto gaminius dujinėse kepsninėse, be papildomų priedų būtų sunku išgauti rūkytiems gaminiams būdingus skonius, tam reikalingi dūmai, kurie gaunami kaitinant, atitinkamos medienos drožles.

Naudojant įprastą dujinę kepsninę, kaip rūkykla svarbu yra temperatūros reguliavimas ir nuolatinė kontrolė, tiek pačiame grilyje, tiek mesos viduje ir laiko stebėjimas. Nes rūkymas yra gerokai ilgesnis procesas, nei įprasta maisto ruošimas kepsninėje. Todėl nenustebkite jei iš pirmo karto nepavyks gauti norimo rezultato, išmokti, tinkamai rūkyti mėsos ar žuvies gaminius jums prireiks, šiek tiek laiko ir kantrybės. Tačiau su tinkama įrangą ir priedais visą tai padaryti bus žymiai lengviau. 

Atgal į viršų
Pirkinių krepšelis